Pesto bestellen
Heerlijke pittige spareribs

Pikante Spareribs

Heerlijke pikante spareribs van de BBQ volgens de (voor de kenners bekende) 3-2-1 methode.
We gebruiken een varkens dry-rub die we rijkelijk bestrooien over de met mosterd ingesmeerde spareribs en lakken hem af met een pittige BBQ saus.

spareribs

  • Verwijder het vlies van de spareribs
  • Dep met keukenpapier de spareribs droog
  • Smeer de ribs aan beide kanten in met mosterd
  • Strooi de dry-rub over de ingesmeerde ribs, wederom aan beide kanten
  • Laat de ribs een half uurtje afgedekt staan
  • Stook de BBQ indirect op 110 graden
  • Gebruik rookhout om een heerlijke rooksmaak te creëren
  • Laat de spareribs 3 uur roken op een constante temperatuur van 110 graden
spareribs roken

  • Spray om het uur de ribs in met Whiskey/Appel spray
  • Pak de spareribs in met folie en spray de ribs nogmaals in voordat je de folie sluit
  • Leg de ingepakt ribs terug in de BBQ en laat deze op 110 graden 2 uur garen
sparibs garen

  • Haal de ribs uit de folie en leg ze op de BBQ
  • Lak met een kwast de ribs met de pittige BBQ saus en laat deze een uur in de BBQ liggen
  • Haal de spareribs uit de BBQ, voordat je de ribs gaat serveren nog een kleine strike met de BBQ saus.