Pesto bestellen

Ontdek de Beste Vissoorten voor de Barbecue

Een barbecuefeest is niet compleet zonder sappige, gegrilde vis. Maar welke vissoorten zijn het meest geschikt voor de grill? In deze blog duiken we in de wereld van vis op de barbecue en ontdekken we de beste vissoorten om te grillen. Van de rijke smaak van zalm tot de delicate textuur van forel, we zullen de kenmerken van elke vissoort bespreken, evenals de ideale bereidingsmethoden om hun smaakvolle potentieel te ontsluiten.

Geschikte vis voor de BBQ

  1. Zalm: Zalm staat bekend om zijn rijke smaak en vette textuur, waardoor het een populaire keuze is voor de barbecue. Het vlees van zalm heeft een natuurlijke smaak en kan goed worden gemarineerd om extra aroma’s toe te voegen. Voor de bereiding van zalm op de barbecue kun je kiezen voor een directe grillmethode op matig vuur, waarbij je regelmatig de vis omdraait voor gelijkmatige garing.
  2. Tonijn: Tonijn heeft stevig vlees en een volle smaak die goed samengaat met grillen. Het vlees van tonijn is vettig en houdt goed stand op de barbecue. Een populaire manier om tonijn te grillen is op hoog vuur, kort aan beide zijden, zodat het in het midden nog rosé blijft. Voeg enkele kruiden of een sojasausmarinade toe om de smaak te versterken.
  3. Makreel: Makreel is een vette vis met een intense smaak en stevig vlees. Het grillen van makreel op de barbecue geeft het een heerlijke rokerige smaak. Gebruik een directe grillmethode op matig vuur en borstel de vis vooraf in met olie om vastplakken te voorkomen. Serveer met een schijfje citroen voor wat extra frisheid.
  4. Forel: Forel is een zoetwatervis met een delicate textuur en een milde smaak. Forel is perfect voor de barbecue, omdat het snel en gelijkmatig gaart. Het grillen van forel kan zowel op een open rooster als in een visklem. Voeg kruiden en een klontje kruidenboter toe om de smaak te versterken.
  5. Zeebaars: Zeebaars is een vis met stevig vlees en een milde, bijna zoete smaak. Het is een uitstekende keuze voor de barbecue vanwege zijn veelzijdigheid. Voor het grillen van zeebaars kun je kiezen voor een directe grillmethode op matig vuur. Leg de vis op het grillrooster en draai hem voorzichtig om zodra hij makkelijk loskomt.

Kruidenmixen voor vis van de BBQ

Ga je aan de slag met deze vissoorten dan maak je je gerecht af met de topkwaliteit kruidenmixen en marinades voor vis  Enkele suggesties:

Of bekijk hier alle kruidenmixen

Aan de slag met vis op de BBQ!

Het kiezen van de juiste vissoort voor de barbecue is essentieel voor een smaakvolle maaltijd. Zalm, tonijn, makreel, forel en zeebaars behoren tot de beste opties vanwege hun smaak en textuur. Met de juiste bereidingsmethoden en marinades kun je deze vissoorten transformeren tot heerlijke barbecue gerechten. Dus waar wacht je nog op? Haal wat verse vis in huis, verwarm de barbecue en geniet van een smaakvol avontuur met vis op de grill!

Wil je een heerlijk recept delen op onze website? dat kan en dat geheel gratis, registeer je op de website en deel je recept!