Pesto bestellen

Ezeltje op de BBQ

Ezeltje is een benaming voor een mooi stuk rundvlees dat onder andere namen als liesstuk, Maminha of op zijn Amerikaans tri tip bekend is.

Voorbereiding

Snijd als eerste de knoflooktenen in grove stukken. Maak met een scherp mes inkepingen in het vlees zodat je hierin de knoflook kunt steken. Meng de Dijon mosterd samen met de olijfolie zodat er een mooie gladde marinade ontstaat. Smeer met deze marinade het vlees rondom helemaal in. Laat dit heel even rusten.

De rub

Maak ondertussen een rub van het mosterdzaad, zeezout en de zwarte peper. Voeg hiervoor deze ingrediënten samen in een vijzel of een koffiemolen en vijzel het mooi fijn. Deze rub verdeel je helemaal over het vlees.

Bereiding

In tegenstelling tot het originele recept gaan wij voor een reverse sear. We beginnen met een kerntemperatuur van 43 graden met een indirecte hitte van 120 graden. Daarna gaan we door op directe hitte tot een kerntemperatuur van 50 graden.
Wil je het ezeltje rare eten, houdt dan 49 tot 54 graden Celsius aan als kerntemperatuur. Of ga voor medium-rare met een temperatuur van 55 tot 57 graden in de kern.