Zalm op cederhout
Heerlijk zalm bereid op een cederhouten plank bereid in de BBQ
Benodigdheden
- 1 BBQ met deksel
- 1 Cederhouten plank
Ingrediënten
- 30 gram roomboter
- 30 ml olijfolie
- 30 ml sojasaus
- 40 gram honing
- 4 tenen knoflook geperst
- 25 gram bruine suiker
- 25 gram dijonmosterd
- chilivlokken naar smaak
- 4 zalmfilets middelgroot
Instructies
- Leg het cederhouten plankje minimaal een uur in het water.Dit voorkomt dat het plankje straks gaat branden op de bbq.
- Doe de roomboter, olijfolie, sojasaus, honing, knoflook, bruine suiker, dijonmosterd en chilivlokken in een kom en roer tot alles goed is vermengd.
- Schenk de marinade gelijkmatig over de zalmfilet. Laat de zalm 1 uur marineren in de koelkast. Schep de marinade tussendoor nog een paar keer over de zalmfilet heen.
- Leg de gemarineerde zalm op het plankje en steek de bbq aan.Leg het plankje met de zalm direct boven de kolen.Zet alle schuiven open van de bbq want het zal gaan roken.
- Als de zalm een kerntemperatuur heeft van 50 graden is de zalm klaar.