Pesto bestellen

Wat eten we vandaag? Spitskool met speklapjes

Roergebakken spitskool met speklapjes en kerrie saus

Het is altijd lastig om maar weer te verzinnen wat er op het bord komt om de magen te vullen en ook iets wat lekker is. Daarom deel ik af en toe onze dagelijkse kost wat absoluut niet bijzonder is maar misschien wel op ideeën brengt.

Ik begin met de speklapjes (het liefst lekker gemarineerd en zoveel als je wilt) en bak deze tot het gewenste resultaat, in ons geval lekker knapperig.
Ondertussen zetten we een oven aan om de speklapjes warm te houden, de oven op 60 graden is voldoende.
Als we lekker aan het bakken zijn maken we de kerrie saus ( bestaand recept op kookfun.nl) en zetten deze weg voor latere toevoeging aan het gerecht.
Dan is het tijd om de spitskool te roerbakken, ik gebruik in dit geval vooraf gesneden spitskool (zakje van 400 gram) en we maken de rijst klaar.
Roerbakken is op hoog vuur voor ca 6 tot 8 minuten (in een wok), na 4 minuten voeg ik een paar druppels sojasaus door de spitskool.
Zet de zelfgemaakte kerrie saus op een laag vuurtje om warm te worden
Wil je koolhydraat arm eten dan kun je dit gerecht zonder rijst eten, wij eten in dit geval wel rijst bij de spitskool, daarvoor gebruiken we zilvervlies rijst.
Als de spitskool, rijst en kerrie saus gereed zijn halen we de speklapjes uit de oven die lekker warm zijn gebleven.
Verdeel de spitskool, rijst en speklapjes op een bord en de kerrie saus over de spitskool.
Voor de pittige eter is een gebakken sambal prefect voor dit gerecht

Eet smakelijk!