Vlaams Stoofvlees
Heerlijke Vlaamse stoofpot bereid in de Dutch Oven met als hittebron de BBQ
Dit stoofvlees wordt bereid met een donker trappisten bier waar het vlees in gestoofd wordt.
- Stook de BBQ naar een temperatuur van 250 °C
- Snijd het rundvlees in blokjes van ca 4 cm
- Bestrooi het vlees met zout en peper
- Maak de uit schoon en snij de uien in kwarten
- Pel de knoflook en hak het fijn
- Zet de Dutch Oven op het rooster van je BBQ en sluit het deksel, laat de pan goed warm worden
- Doe de olijfolie in de pan en voeg de roomboter boter toe en laat deze smelten
- Voeg het rundvlees toe en braad het rondom aan tot het rundvlees bruin is
- Voeg de ui en knoflook toe, bak deze mee met het rundvlees
- Voeg de kruidnagel, laurierbladen en tijm toe
- Smeer de boterham in met de mosterd
- Voeg het trappistenbier toe (afblussen)
- Voeg de boterham toe
- Sluit de deksel van de Ducht-Oven en de BBQ
- Breng de BBQ naar een temperatuur tussen de 100 en 120 °C
- Stoof het vlees 3 uur zodat het vlees heerlijk zacht word.
- Als het vlees zacht is men je de stroop door de stoofpot en laat nog ca 10 min in de BBQ staan
Eet smakelijk!!
(tip) Je kan de stoofpot ook in de keuken maken, in dit geval maken we gebruik van de BBQ omdat de tempartuur constant is.