Pesto bestellen

Varkensfilet met Serranoham

In Serranoham gewikkelde varkensfilet die indirect gegaard is op de BBQ en afgelakt met een heerlijke Honing Appelmoes glaze.

Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 2 uur
Rusttijd 5 minuten
Totale tijd 2 uur 35 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken BBQ
Porties 4
calorieën 175 kcal

Benodigdheden

  • 1 BBQ met deksel Indirecte bron
  • 1 Vuurvaste schaal
  • 1 Kerntemperatuur meter

Ingrediënten
  

  • 1 KG Varkensfilet
  • 3 Plakken Serranoham
  • 2 Teentjes Knoflook
  • 2 Eetlepels Honing
  • 3 Eetlepels Applemoes
  • 2 Theelepels Mosterd
  • 2 Theelepels Rozemarijn
  • Zwarte peper naar smaak
  • Zout naar smaal


Instructies
 

  • Snijd de knoflook zo fijn mogelijk.Meng vervolgens alles goed door elkaar.
  • Smeer de varkensfilet in met de mix.Leg daar de plakjes serranoham op.
  • Zorg dat de plakjes Serranoham elkaar overlappen.
  • Smeer er vervolgens nog wat van de mix over.
  • Leg het geheel indirect op de bbq.
  • Laat de varkensfilet garen tot een temperatuur van 66 graden.
  • Als de varkensfilet op temperatuur is, wikkel je hem in aluminiumfolie voor een paar minuten.Eet erbij wat je zelf lekker vindt.

Notities

Bestel de kruiden en specerijen:
 
Trefwoord varkensfilet, serranoham,honing,bbq