Teriyakisaus
Teriyaki staat voor teri=glans en yaki=bakken of grillen en is van origine een Japanse saus.
Teriyakisaus kan worden gebruikt als marinade, roerbaksaus of dipsaus.
Het maken van zelfgemaakte teriyakisaus is heel eenvoudig. Meng sojasaus, bruine suiker, honing, kruiden, maizena en water op middelhoog vuur en roer door. Kook de saus vijf tot zeven minuten of totdat deze is ingedikt.
Haal de saus van het vuur en laat afkoelen. Zo eenvoudig is het: met dit recept heb je in een oogwenk een heerlijke teriyakisaus klaar om te marineren of te roerbakken.
- Meng het water, sojasaus, bruine basterdsuiker, honing, gember en knoflookpoeder in een pan op middelhoog vuur, kook tot het bijna gaar is voor ongeveer 1 minuut.
- Meng de maizena en 1/4 koud water in een kopje; roer tot het een glad mengsel is, voeg toe aan de pan.
- Kook en roer de saus tot hij ingedikt is, 5 tot 7 minuten