Surinaamse Zuurkool
Surinaamse zuurkool wie kent het niet, als je het niet kent dan raden we je aan om dit heerlijk gerecht die op verschillende manieren gemaakt kan worden te maken. In dit recept gebruiken we spekjes, in plaats van spekjes kun je voor bijvoorbeeld zout vlees kiezen. Njang switi ( eet smakelijk )
Ingrediënten
- 1 Rookworst naar keuze
- 150 gram Spekblokjes
- 1 Paprika
- 2 eetlepels Olijfolie
- 520 gram Zuurkool
- 2 tenen Knoflook
- 4 Uien
- 2 eetlepels Ketjap
- 1 blikje tomatenpuree ca 70 gram
- ½ theelepel Chilipeper
- 1 blokje Runder bouillon
- Maggie naar wens
- Zout
Instructies
- Snij de rookworst in gelijke stukjes (geen blokjes)
- Hak de knoflook fijn
- Snij de paprika en de uien in grove stukken
- Snij de tomaten in blokjes
- Zet een ruime pan (een wok o.i.d.) op een matig vuur en voeg daar de olijfolie aan toe
- Fruit de uit en de knoflook totdat ze glazig zijn
- Voeg de spekjes toe en bak deze 5 minuten mee
- Voeg de rookworst stukjes en paprika toe en bak deze ook 5 minuten mee
- De tomaten en tomatenpuree, ketjap 5 minuten mee laten bakken
- De zuurkool (niet uitlekken) en het bouillon blokje(versnipperd) bijvoegen en mee laten bakken voor ca 10 minuten
- Breng het geheel op smaak met de chilipeper, zout, en de maggie
- Laat het geheel rustig 10 minuten pruttelen
- Serveer de Surinaamse Zuurkool met rijst of aardappelen