Spareribs uit de Dutch Oven
Heerlijke spareribs uit de Dutch-Oven oftewel DO genoemd.
Benodigdheden
- 1 Dutch Oven
Ingrediënten
- 2 Spareribs
- 2 Grote uien
- 2 Paprika's
- 1 flesje Donker Bier (Leffe)
- BBQ Saus
Dry Rub
- 1 eetlepel Zeezout
- 2 eetlepels Basterd suiker
- 1½ eetlepel Gerookte Paprikapoeder
- 1 eetlepel versgemalen Zwarte peper
- 1,5 theelepel Gemalen Mosterdzaad
- 2 theelepels Knoflookpoeder
- Mosterd
Instructies
- Zet een BBQ en verwarm deze tot 110 graden Celsius, of als je van een driepoot gebruik maakt om je DO in te hangen, bereid dan een vuurschaal voor.
- Mix alle kruiden voor de Dry Rub
- Verwijder het vlies aan de holle kant van de spareribs en smeer de spareribs in met mosterd.
- Strooi de spareribs met de dry rub en pak ze in met aluminium folie
- Leg ze voor 24 uur in de koelkast
- Snij de paprika en de uien in ringen
- Leg de uien ringen en de paprika ringen op de boden van de Dutch Oven
- Leg de gemarineerde spareribs erop en bestrooi met je favoriete BBQ-saus
- Voeg vervolgens een donker biertje toe
- Doe de deksel op de pan en laat de spareribs voor minimaal vier uur sudderen tot dat ze gaar zijn