Pesto bestellen

Skillet gevuld met Carnitas Nacho’s

Een waanzinnig heerlijk snack voor de zomer, het eten van deze snack (met je vingers uit de pan natuurlijk) is het net of je in Mexico bent, als je toch het idee hebt dat je in Mexico bent drink er dan een heerlijk fris Mexicaans biertje bij dan is het feest compleet.
Dit gerecht is uit het boek Burger & BBQ Bites van Jord Althuizen

Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 40 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken BBQ
Porties 4

Benodigdheden

  • 1 BBQ met deksel
  • 1 Skillet
  • Rookhout
  • Aluminium Folie

Ingrediënten
  

Bereiding van het vlees

  • 1 theelepel komijn (gemalen)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 500 gram procureur
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 eetlepels chipotlepeper in adobesaus grof gehakt
  • 2 witte uien in blokjes
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 2 limoenen sap en geraspte schil
  • 1 sinaasappel sap en geraspte schil
  • 200 ml bier
  • 1 eetlepel honing

Overige ingrediënten

  • 150 gram cheddar geraspt
  • 150 gram cheddar nacho dip
  • 250 gram nacho's
  • 100 gram zwarte olijfringen
  • 1 avocado in blokjes
  • 1 jalapeño peper vers
  • 125 ml zure room
  • 2 eetlepels korianderblaadjes

Pico de Galo topping

  • 2 tomaten
  • 1 jalapeño peper vers
  • ½ rode ui
  • 1 limoen sap en geraspte schil
  • 1 eetlepel koriander


Instructies
 

Om te beginnen maken we eerst de Pico de Galo topping, deze kan mooi afgedekt de koelkast in terwijl we de Nacho schotel maken.

  • Snij de tomaten in kwarten
  • Haal de zaadje uit de zaadlijsten, we houden dan het vruchtvlees over
  • Snij het vruchtvlees in kleine blokjes
  • Verwijder de kop en kont van de Jalapeñopeper en verwijder de zaadjes
  • Snij het vruchtvlees in kleine blokjes
  • Meng de tomaten en peper, ui, limoen sap en koriander door elkaar, voeg zout en peper toe naar smaak
  • Dek af en zet de Pico de Gallo in de koelkast voor latere toevoeging aan de Nacho schotel

Nu we klaar zijn met de Pico de Galo kunnen we starten met de Nacho schotel, als je deze snack wilt maken plan daar tijd voor in want je bent 5 uur verder voordat kan gaan snacken.

  • Bereid de BBQ voor op indirect 130 °C, gebruik een BBQ met deksel en temperatuur meter
  • Meng de komijnpaprikapoederchilipoeder de zout en zwarte peper door elkaar (rub)
  • Wrijf de procureur rondom in met zonnebloemolie en bestrooi deze met de gemaakte rub
  • Meng de overige ingrediënten voor de Carnitas nacho schotel in een skillet of als je die niet hebt een ovenschaal
  • Leg het rookhout in de BBQ
  • Leg de procureur op het rooster en zet het skillet er naast
  • Rook het vlees en de saus 2 uur
  • Na de 2 uur kun je het vlees van het rooster halen om op de saus te leggen
  • Pak het geheel luchtdicht in om nogmaals 3 uur low slow te laten roken/stoven
  • Na de 3 uur is het vlees zacht genoeg om te pullen, trek rustig het vlees uit elkaar in het skillet
  • Meng in een pan de Cheadder met de Nacho Dip en laat het zachtjes warm worden
  • Haal het vlees uit de pan en leg het in een schaal
  • Verdeel de nacho’s in het skilled, verdeel het vlees over de nacho’s
  • Garneer het geheel met de olijfringen, avocado, Jalapeñopeperringetjes , de Pico de Galo die je bewaard hebt in de koelkast, zure room, korinaderblaadjes en de warme cheddar saus.
Trefwoord nacho’s,skillet,chili,pork,procureur,kaas