Runderstoofpot met Bockbier
De runderstoofpot is bereid in een Petromax Dutch Oven ft6. Hier is de hoeveelheid van de gebruikte ingrediënten op gebaseerd. Bij een kleinere of grotere Dutch Oven pas je de hoeveelheid aan.
De Dutch-Oven kan geplaatst worden in een Kamado of hangend onder een driepoot boven een open vuur (wat de BBQ beleving natuurlijk helemaal afmaakt).
Benodigdheden
- 1 Dutch Oven
- 1 BBQ of Driepoot
Ingrediënten
- 2 kg runderriblappen
- 6 uien
- 6 teentjes knoflook
- 6 eetlepels boter
- 6 eetlepels Bloem
- 3 eetlepels grove mosterd
- 3 eetlepels appelstroop
- 4 plakken ontbijtkoek
- 2 flesjes bockbier
- 1 liter runderbouillon
- 8 laurierblaadjes
- 10 kruidnagels
- 500 gram champignons
- 2 prei
- 2 winterpenen
- 2 paprika's
- zout naar smaak
- peper naar smaak
Instructies
- Zet de Dutch Oven in de kamado en laat deze heet worden tot de kamado een stabiele temperatuur bereikt heeft van 200 graden.
- Snijd de riblappen in stukjes van 3-4 cm en bestrooi deze met peper en zout. Haal de riblappen royaal door de bloem.
- Snijd de uien en knoflook in grote stukken.
- Doe de boter in de pan en braad het vlees rondom bruin. Laat dit even 5 minuten garen.
- Schep de ui, knoflook, mosterd en appelstroop door het vlees.
- Nu doen we het bockbier en runderbouillon erbij en roeren dit even door elkaar. Ook kunnen nu de kruidnagels en de laurierblaadjes erbij.
- De temperatuur van de kamado laten dalen naar 140 graden en de komende 2 uur lekker laten pruttelen. Af en toe even doorroeren en genieten van de heerlijke geuren.
- Nu is het tijd om zelf even een bockbiertje nemen
- Snijd de champignons in vieren, de prei in halve ringen, de winterpeen in plakken en de paprika in stukken. Deze kunnen nu toegevoegd worden aan de stoofpot.
- Nu voegen we ook de ontbijtkoek toe.
- Dit laten we ongeveer een uurtje pruttelen en nemen nog een Bockbiertje
- Na een totaal van 4 uur hebben we een superstoofpot gecreëerd waar je gigantisch van gaat genieten
Eet deze stoofpot met gepofte aardappelen
- Pak hiervoor grote aardappelen en kook deze beetgaar.
- Snij daarna een stukje eruit en vul dit met knoflookkruidenboter en bestrooi met kaas.
- Wikkel deze in de aluminiumfolie.
- Deze kunnen rondom de Dutch Oven gelegd worden vanaf bovenstaande stap 9. Dan garen ze lekker een uurtje mee en is alles gelijktijdig gereed.
Notities
Tip:
Bewaar de overgebleven jus voor een heerlijke stamppot. Je kan de jus gemakkelijk invriezen