Romige tomatensoep met Parmezaanse kaas
Makkelijk te maken, ongelooflijk lekker: dit is de perfecte warme soep voor elke dag! Probeer dit romige tomatensoep recept!
Ingrediënten
- 1 eetlepel ongezouten boter
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 middelgrote ui dun gesneden
- 3 teentjes knoflook geperst
- 800 gram gepelde tomaten 2 blikjes
- 750 ml water
- 2/3 kookroom
- 1 eetlepel suiker
- 1/4 theelepel gemalen rode paprika
- 1/4 theelepel selderijblad
- 1/4 theelepel gedroogde oregano
- vers gemalen zwarte peper
- zout naar smaak
- peper naar smaak
Instructies
- Smelt in een grote pan 1 eetlepel boter en 1 eetlepel olijfolie. Voeg de gesneden ui en de geperste knoflook toe en kook op matig vuur. Af en toe roeren tot ze zacht zijn voor ongeveer 5 minuten.
- Voeg de gepelde tomaten met sap, het water, kookroom suiker, gemalen rode paprika, selderijblad en oregano toe; breng op smaak met zout en peper. Breng de soep op hoog vuur aan de kook en prak de tomaten met een vork of lepel. Zet het vuur laag en laat 10 minuten sudderen.
- Doe de tomatensoep in een blender of en pureer tot een gladde massa.
- Doe de soep terug in een schone pan en verwarm hem indien nodig opnieuw breng op smaak met zout en peper. Schep de soep in kommen en serveer met parmezaanse kaas