Romige Champignonsoep met spekjes
Een heerlijk champignon soep die simpel te maken is en in een mum van tijd op tafel staat.
Ingrediënten
- 125 gram Spekjes
- 250 gram Witte champignons
- 1 Ui
- 30 gram Roomboter
- 50 gram Bloem
- ½ liter Melk
- 1½ eetlepel crème fraiche
- ½ liter runderbouillion
- verse peterselie naar smaak
- Zwarte peper naar smaak
- Zout naar smaak
- Bieslook afwerking
Instructies
- Snij de champignons zo dun mogelijk
- Snij het ui en de knoflook fijn
- Bak de spekjes kort en laat ze afdruipen zodat er zo min mogelijk vet achterblijft
- Maak de bouillon klaar vers of met een blokje bouillon
- Fruit de ui en knoflook in de roomboter, gebruik een ruime pan.
- Voeg de bloem toe, mix de bloem door de ui en knoflook tot een roux (de basis)
- Voeg al roerend de bouillon door de roux tot er een glad mengsel ontstaat
- Voeg de melk toe en blijf roeren
- Voeg de Crème fraîche toe
- Als er een mooi glad mengsel is ontstaan dan voegen we de champignons, peterselie en de spekjes toe
- Laat het geheel ca 15 min op laag vuur pruttelen
- Werk de soep af met de bieslook
Hoe kan ik deze soep wat dunner maken ?
Iets meer water toevoegen of iets minder bloem toevoegen