Pesto bestellen
champignon soep

Romige Champignonsoep met spekjes

Een heerlijk champignon soep die simpel te maken is en in een mum van tijd op tafel staat.

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Soep
Keuken Soepen
Porties 4
calorieën 257 kcal

Ingrediënten
  

  • 125 gram Spekjes
  • 250 gram Witte champignons
  • 1 Ui
  • 30 gram Roomboter
  • 50 gram Bloem
  • ½ liter Melk
  • eetlepel crème fraiche
  • ½ liter runderbouillion
  • verse peterselie naar smaak
  • Zwarte peper naar smaak
  • Zout naar smaak
  • Bieslook afwerking


Instructies
 

  • Snij de champignons zo dun mogelijk
  • Snij het ui en de knoflook fijn
  • Bak de spekjes kort en laat ze afdruipen zodat er zo min mogelijk vet achterblijft
  • Maak de bouillon klaar vers of met een blokje bouillon
  • Fruit de ui en knoflook in de roomboter, gebruik een ruime pan.
  • Voeg de bloem toe, mix de bloem door de ui en knoflook tot een roux (de basis)
  • Voeg al roerend de bouillon door de roux tot er een glad mengsel ontstaat
  • Voeg de melk toe en blijf roeren
  • Voeg de Crème fraîche toe
  • Als er een mooi glad mengsel is ontstaan dan voegen we de champignons, peterselie en de spekjes toe
  • Voeg naar smaak zout en peper toe
  • Laat het geheel ca 15 min op laag vuur pruttelen
  • Werk de soep af met de bieslook
Trefwoord soep.champignon,spekjes,romig