Rendang uit de Dutch Oven.
Heerlijk Rendang bereid in de Dutch-Oven.
Deze indische stoofpot is om je vingers bij af te likken en heel simpel te maken.
Bij deze variant heb ik gebruik gemaakt van een Kamado BBQ
Voorbereiding is ca 30 min en de bereiding ca 3 uur.
- Bereid de riblappen voor, snij de riblappen in ca 2cm blokjes zonder te veel vet
- Zet een pan met heet water op het vuur en breng tot het kookpunt, daarna de blokjes vlees in de pan en kook het vlees ca 15 a 20 minuten. Je leest het goed! koken?? ja koken want aanbranden is dichtschroeien zodat de kruiden niet in het vlees kunnen dringen.
- Bereid de BBQ voor op ca 180 graden, eenmaal de temperatuur bereikt dan kan de dutch oven op het rooster en maak deze warm genoeg om te fruiten.
- Fruit de uien en de inhoud van de vijzelbak
- Blus af met kokosmelk en water en breng aan de kook
- Voeg het vlees toe en laat het ca 3 uur stoven, kijk elk half uur in de dutch oven en voeg indien gewenst water bij
- Bekijk of het vlees mals is of bijna uit elkaar valt, mocht het zo zijn dan is de rendang gereed!
- Dien de dutch oven rendang op met rijst, en evt roerbak groenten.
Selamat Makan, eet smakelijk!