Moink Balls
Wat is een moinkball? Nou, het is een deel boe en een deel knor. In wezen zijn het rundergehaktballetjes omwikkeld met spek. Je gasten zullen er dol op zijn, dus maak er genoeg!
Benodigdheden
- 1 BBQ met deksel
- 1 BBQ kwast
Ingrediënten
- 18 plakjes ontbijtspek
- 500 gram gehakt rund
- 40 gram geraspte kaas
- 2 eetlepels Italiaanse kruiden
- 2 theelepels knoflookpoeder
- 5 eetlepels BBQ-rub
- 50 gram paneermeel
- 1 theelepel zout
- 1 eetlepel peper
- 1 ei
- 75 ml melk
- 4 eetlepels BBQ-saus
Instructies
- Doe het ei, de melk, Parmezaanse kaas, knoflookpoeder, Italiaanse kruiden, peper, zout en paneermeel door het gehakt en mix het met de hand goed door elkaar in een kom, goed kneden en verdelen zodat de kruiden goed verdeeld door het gehakt vermengd zit.
- Stook de BBQ op 120 graden indirect.
- Maak balletjes zo groot als een golfbal, de balletje stevig draaien, je maakt ongeveer 18 stuks uit 500 gram
- Strooi op een plat bord je favoriete BBQ rub daar gaan we straks de balletjes in laten rollen
- Leg een reep ontbijtspek neer, rol het balletje door de BBQ rub
- Het balletje rol je in de ontbijtspek, als deze goed is gerold zet je hem vast met een cocktailprikker (tip: je kan ook een sjasliek prikker gebruiken dan rijg je de balletjes)Leg de Moink Balls op het indirecte deel van het grilrooster en sluit de BBQ met de deksel, het garen duurt een uur, zorg ervoor dat je zo min mogelijk de deksel opent.
- Na een uur kun je de balletjes insmeren (lakken) met je favoriete BBQ saus
- Na een half uur zijn de Moink Balls klaar om gegeten te worden, en zoals gezegd maak er genoeg want ze zijn zo op.
Heerlijk voorgerecht, snel klaar en kan bijna niet mis! Tnx!
Geniet ervan!