Kebab spiesjes
Heerlijke Kebab spiesjes gemaakt van kippendijen direct gegaard op de BBQ met een heerlijke marinade
Benodigdheden
- 1 BBQ
- Sate spiezen RVS
Ingrediënten
- 500 Gram kippendijen
- 250 ML Griekse yoghurt
- 6 Teentjes Knoflook fijngehakt
- 2 Eetlepels Olijfolie
- 2 Eetlepels Citroensap
- 2 Eetlepels Tomatenfrito
- 1 Eetlepel Paprikapoeder
- 1 Theelepel Oregano gedroogd
- ½ Theelepel Komijn
- Zout naar smaak
- ½ Theelepel Zwarte peper
Instructies
- Let op !!Deze marinade is goed voor 1 kg kipdijen.Meng alle ingrediënten voor de marinade goed door elkaar.
- Snij de kipdijen in blokjes en voeg deze toe aan de marinade.
- Meng alles goed door elkaar en dek het geheel goed af.
- Laat alles, voor het beste resultaat, marineren voor ongeveer 24 uur in de koelkast.
- Haal het op tijd uit de koelkast en rijg ze aan de spiesjes. (tip) gebruik dubbele spiesjes, dat kan je ze beter draaien tijdens het bereiden.
- Leg de spiesjes direct boven de kolen. Zorg dat de spiesjes niet te dicht boven de kolen liggen. Anders gaat het te hard.
- Draai ze regelmatig tot ze mooi bruin en gaar zijn.