Gehaktballen in bier-kaassaus
Heerlijke gekruide gehaktballetjes gegaard op de BBQ, de bier-kaassaus wordt bereid in een gietijzeren skillet waar de gekruide gehaktballetjes toegevoegd en opgediend worden.
Benodigdheden
- 1 BBQ
- 1 Skillet
- 1 Kerntemperatuur meter
Ingrediënten
- 500 gram Rundergehakt
- 1 Ui (wit)
- 2 tenen Knoflook
- Paneermeel
- 1 eetlepel Worcestershire saus
- 1 Ei
- 1 eetlepel Versgemalen zwarte peper
- 2 theelepels Zeezout
Ingrediënten voor de kaassaus
- 100 gram Boter
- 40 gram Bloem
- 400 ml Volle melk
- 250 ml blond bier
- 1 eetlepel mosterd
- 300 gram geraspte kaas
- Zout naar smaak
- Zwarte peper naar smaak
Instructies
Gehaktballen
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn
- Voeg in een mengkom de ui, knoflook en overige ingrediënten voor de gehaktballen en meng het goed door elkaar
- Maak er gelijke ballen van zo groot als een golfbal
- Zet ze in de koelkast zodat ze wat steviger worden.
- Bereid een barbecue voor met een indirecte temperatuur van 120ºC.
- Leg de balletjes op het indirecte gedeelte en en laat ze garen tot een kerntemperatuur van 70 graden
Kaassaus
- Maak ondertussen de kaassaus door eerst een roux te maken
- Zet een pan op het vuur en laat daar de boter in smelten
- Strooi de bloem erbij terwijl je het met een garde doorklopt zodat je geen klonten krijgt. Laat de roux iets bruin worden en voeg het bier en melk toe
- Laat de saus iets indikken en voeg dan de geraspte kaas toe. Laat de kaas helemaal smelten en roer dan de mosterd en de knoflook erdoor.
- Voeg vervolgens de gehaktballen bij de kaassaus en laat nog even op het indirecte gedeelte staan.