Pesto bestellen

Gehaktballen in bier-kaassaus

Heerlijke gekruide gehaktballetjes gegaard op de BBQ, de bier-kaassaus wordt bereid in een gietijzeren skillet waar de gekruide gehaktballetjes toegevoegd en opgediend worden.

Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken BBQ
Porties 4
calorieën 1500 kcal

Benodigdheden

  • 1 BBQ
  • 1 Skillet
  • 1 Kerntemperatuur meter

Ingrediënten
  

  • 500 gram Rundergehakt
  • 1 Ui (wit)
  • 2 tenen Knoflook
  • Paneermeel
  • 1 eetlepel Worcestershire saus
  • 1 Ei
  • 1 eetlepel Versgemalen zwarte peper
  • 2 theelepels Zeezout

Ingrediënten voor de kaassaus

  • 100 gram Boter
  • 40 gram Bloem
  • 400 ml Volle melk
  • 250 ml blond bier
  • 1 eetlepel mosterd
  • 300 gram geraspte kaas
  • Zout naar smaak
  • Zwarte peper naar smaak


Instructies
 

Gehaktballen

  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn
  • Voeg in een mengkom de ui, knoflook en overige ingrediënten voor de gehaktballen en meng het goed door elkaar
  • Maak er gelijke ballen van zo groot als een golfbal
  • Zet ze in de koelkast zodat ze wat steviger worden.
  • Bereid een barbecue voor met een indirecte temperatuur van 120ºC.
  • Leg de balletjes op het indirecte gedeelte en en laat ze garen tot een kerntemperatuur van 70 graden

Kaassaus

  • Maak ondertussen de kaassaus door eerst een roux te maken
  • Zet een pan op het vuur en laat daar de boter in smelten
  • Strooi de bloem erbij terwijl je het met een garde doorklopt zodat je geen klonten krijgt. Laat de roux iets bruin worden en voeg het bier en melk toe
  • Laat de saus iets indikken en voeg dan de geraspte kaas toe. Laat de kaas helemaal smelten en roer dan de mosterd en de knoflook erdoor.
  • Voeg vervolgens de gehaktballen bij de kaassaus en laat nog even op het indirecte gedeelte staan.

Notities

Bestel de kruiden en specerijen:
 
Trefwoord gehakt,gehaktballen,bier,kaas,bbq