Erwtensoep
Je kent het wel dat je thuis komt na een koud, nat en winderige dag en dan denk je maar aan 1 ding, een heerlijke kom stevige erwtensoep oftewel “snert”. Dit recept is een stevige snert met veel vlees en bergen met energie en je wordt er nog warm van ook, en makkelijk te bereiden.
Ingrediënten
- 1½ liter Water
- 1 Rookworst
- 125 gram Gerookte spekreepjes
- 350 gram Krabbetjes
- 1 blokje Bouillon rund
- 2 Laurierblaadjes
- 350 gram Spliterwten
- 400 gram Knolselderij
- 1 Winterpeen
- 1 Prei
- 1 Grote ui
- 1 bosje Bladselderij
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
Instructies
- Doe de 1,5 Liter koud water in een pan en voeg hierbij de laurierblaadjes, spliterwten en de varkenskrabbetjes toe, als het water met inhoud gaat koken vormt er schuim, de schuim kun je afromen met een spatel.
- Laat de pan ca 60 minuten zachtjes koken, de ingrediënten trekken in en het vlees wordt zacht.
- Onder het intrekken/koken heb je tijd om de groenten schoon te maken en te snijden
- Snipper de ui en bladselderij, maak blokjes van de knolselderij en snij de winterpeen en prei
- Na een uur is de soep klaar voor verdere bereiding, haal de krabbetjes en laurierblaadjes uit de soep, mocht er nog vlees aan het bot van de krabbetjes zitten dan deze verwijderen en aan de soep toevoegen
- Bak in een aparte pan kort de spekjes en snij de rookworst in stukjes (geen blokjes)
- Voeg de spekjes en rookworst toe, roer het goed door de soep
- Laat de soep 20 minuten zacht koken
- Breng de soep op smaak met zout en peper