Bolognese saus voor de pasta
Of het spaghetti is of andere soorten pasta is, de KookFun.nl Bolognese saus maakt je pasta waanzinnig lekker. Dit recept is simpel te bereiden, maar kost wel enig geduld om de perfecte saus te creëren.
De saus is een basis van het concept “zonder pakje of zakje” maar wel simpel te maken door het gebruik van doorsnee ingrediënten die je in de supermarkt kan kopen in de vorm van bijvoorbeeld een Italiaans groentepakket.
- Giet heet water in een maatbeker en voeg het runderbouillonblokje toe
- De bouillon wordt later bijgevoegd dus kun je wegzetten
- Smelt de boter in een ruime braadpan met deksel
- fruit de ui, knoflook en selderij tot het glazig wordt
- Voeg het gehakt bij de uien en knoflook en selderij
- Rul het gehakt
- Als het gehaktmengsel gereed is voeg je de Italiaanse groenten toe
- Goed roeren, als het goed gemengd is voeg je de Italiaanse kruiden toe
- Maak de pakjes tomaten blokjes en gezeefde toematen open en voeg deze aan het gehaktmengsel
- Schenk de runderbouillon erbij
- Voeg de laurier toe
- Zet de deksel op de pan en laat de saus ca 2 uur stoven met gesloten deksel
- Na 2 uur kun je de deksel er af halen en zachtjes laten koken tot de gewenste dikte.
(tip) In en bij de pasta tabasco voor de pittige eter en geraspte kaas.
Eet smakelijk! Buon Appetito!
[bc_random_banner category=tradetracker_pastafico_728_90]